Cum adaugi TAG-uri in linkurile de afiliere?

Cum să folosești TAG-uri de tracking personalizate în 2Performant pentru a-ți îmbunătăți strategia de promovare

Daca vrei sa analizezi traficul si conversiile venite prin 2Performant, pentru a-ti îmbunatati strategia de promovare, poti folosi si TAG-uri de tracking personalizate (Custom Tracking Tag).

Aceste TAG-uri sunt, de fapt, niște parametrii pe care ii adaugi intr-un link de afiliere 2Performant, iar cand un user indeplineste o actiune, folosind acel link, aceste TAG-uri preiau informatiile necesare si le trimite inapoi catre Google Analytics sau alte sisteme de tracking pe care le folosesti. Mai exact, este o metoda prin care se pot insera informatii suplimentare despre campaniile de promovare pe care le derulezi.

Atunci cand vrei sa promovezi un advertiser prin plasarea unui link de afiliere intr-un text, pe o imagine sau chiar printr-o campanie PPC, tot ce trebuie sa faci este sa mergi la sectiunea Tools → Quicklinks, sa selectezi programul pe care vrei sa-l promovezi si sa apesi butonul de CONVERT. Daca vrei sa adaugi TAG-uri, adauga parametrii pe care vrei sa ii urmaresti in caseta Custom Tracking Tag

Acestea pot fi adaugate atat pentru quicklink-uri, cat si pentru bannere si feed-uri de produse.

  • TAG-uri pentru Quicklink-uri

Sa zicem ca vrei sa promovezi un advertiser prin campanii PPC (AdWords), dar si pe blogul tau. Pentru a urmari ce conversii vin si de pe ce canale, va trebui sa creezi doua linkuri de afiliere cu TAG-urile aferente. 

  • la primul link poti adauga TAG-ul campanie PPC

    linkul de afiliere va arata, in felul urmator:
    //event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=dd6ec6f04&unique=184f69294&redirect_to=http%3A//www.elefant.ro&st=campanie%20PPC;

  • la al doilea link poti adauga TAG-ul blogpost.

    linkul de afiliere va arata, in felul urmator:
    //event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=dd6ec6f04&unique=184f69294&redirect_to=http%3A//www.elefant.ro&st=blogpost

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

  • TAG-uri pentru Bannere

De exemplu, sa zicem ca vrei sa plasezi un banner pe Facebook si unul pe blogul tau. Pentru a urmari ce conversii vin si de pe ce canale, va trebui sa folosesti TAG-urile.

Poti folosi aceste TAG-uri, accesand sectiunea Tools → Banners din contul tau de afiliat. Dupa ce ai gasit bannerul care te intereseaza, apasa butonul ADVANCED din dreptul bannerului respectiv. 

  • la primul banner, pentru promovarea pe Facebook, poti adauga cuvinte cheie precum Campanie Facebook;
  • pentru al doilea banner, pentru promovare pe blogul personal, poti adauga cuvine cheie precum Blog Post.

Screenshot_1.jpg

Screenshot_3.jpg

  • TAG-uri pentru Feed-uri de Produse

Daca vrei sa adaugi TAG-uri pentru produsele din Feeduri, acceseaza secțiunea Tools → Product Feed si filtreaza dupa programul de afiliere pe care vrei sa il promovezi.

Screenshot_1.jpg

Dupa ce ai gasit feedul de produse care te intereseaza, acceseaza feedul respectiv apasand butonul Show. Vei fi directionat catre pagina din platforma care contine toate produsele din feed cu informatiile suplimentare.

Screenshot_2.jpg

Apasand butonul Advanced din dreptul fiecarui produs, vei putea adauga TAG-urile pentru fiecare in parte.

 

Screenshot_3.jpg

 

  • Analiza performantelor dupa TAG-uri

Daca ai folosit TAG-uri in linkuri de afiliere, bannere sau feed-uri de produse, poti vedea rezultatele direct in contul tau de afiliat, in zona de Statistici. Ele pot fi vizualizate si filtrate pentru a putea analiza traficul si conversiile venite prin 2Performant.

Screenshot_4.jpg

Poti face analiza fiecarui tag in parte in paginile de mai jos din Statistics, filtrand dupa tag-ul pe care doresti sa il analizezi:

  • Conversion rate
  • Commissions amount
  • Sales Amount
  • Revenue/100Clicks

!! In pagina Clicks sunt afisate TOATE click-urile care au tag-uri asociate, indiferent dupa ce tag se face filtrarea.

Daca vrei sa faci o analiza mai detaliata a comisioanelor, poti exporta toate comisioanele din pagina Commissions. Vei obtine un csv analizabil in Excel care contine o coloana numita TAG. De acolo, folosind filtre, vei putea analiza cantitativ comisioanele generate.