Cum arata codurile de atribuire necesare pentru o buna atribuire in 2Performant?

Codurile de atribuire necesare pentru programul de afiliere - 2 tipuri și detalii specifice

 

Codurile de atribuire sunt necesare pentru inregistrarea conversiilor venite in urma traficului trimis de catre afiliati si reprezinta un punct esential in functionarea programului de afiliere.

Codurile de atribuire care trebuie implementate si mentinute de catre un advertiser sunt de 2 tipuri:

  • Big Bear attribution / full 1st party tracking
  • iframe tracking / 1st party - 3rd party tracking
Link-uri cu detalii specifice:

Pentru a putea vedea documentatia personalizata, apasa pe cele 2 link-uri de mai jos care vor duce catre contul tau de advertiser:

 

Big Bear attribution

Codurile de atribuire necesare pentru big bear implica 2 script-uri diferite:

  • script care trebuie instalat in footer-ul tuturor paginilor
  • script care trebuie instalat in pagina de finalizare comanda

Pentru detalii cu privire la scripturi va trebui sa intrii in contul tau, la sectiunea Big Bear: https://network.2performant.com/advertiser/attribution/big_bear_attribution

De acolo se poate descarca un PDF personalizat cu documentia necesara pentru instalarea corecta si completa Big Bear.

 

iframe tracking

Codul de tracking va trebui plasat in pagina de finalizare a comenzilor din site pentru comenzile rapide si normale, pentru comenzile plasate cu sau fara cont si pentru toate metodele de plata si transport.

Detalii personalizate pentru iframe tracking poti urmari in contul tau: https://network.2performant.com/advertiser/attribution/iframe_tracking

Exista mai multe formate ale codului de tracking, in functie de tipul programului de afiliere: lead sau sale si in funcție de grila de comisionare: fixa, procentuala sau variabila.

 

Vanzare - comision procentual

Majoritatea programelor de afiliere de tip vanzare incep cu un astfel de cod de tracking.

In cadrul sau se trimit 3 parametri:

  • Prin amount= se trimite valoarea totala a vanzarii. Suma raportata nu trebuie sa contina TVA, daca compania este platitoare de TVA, sau taxe de transport si are discounturile si voucherele aplicate.

Nota: Separatorul zecimal trebuie sa fie punctul. Miile nu trebuie sa contina separator. Virgulele nu trebuie folosita (la separatorul de zecimale sau mii). Nu trebuie trimise decat 2 zecimale. Nu trebuie inclusa tipul de moneda in valoarea trimisa.

  • Prin transaction_id= se trimite id-ul unic care sa identifice tranzactia.
  • Prin description= se trimit informatii despre tranzactie (ca de exemplu, nume_produsXcantintate)
    Important: trebuie sa fie URL Encoded.

Important: Nu trimiteți prin acești parametri valori ca nume, email, telefon, adresă, CNP, IP, etc

 

Vanzare - comision procentual variabil

Pentru magazine online cu o gama larga de produse, unde marja poate diferi substantial in functie de categorie si/sau producatori, se poate instala un cod de tracking prin care sa se ofere comisioane diferite in functie de toate criteriile de mai sus si altele.In cadrul sau se trimit 4 parametri. Cei 3 prezenti si in codul de tracking pentru comision procentual, cat si un al 4-lea, com_percent=.

Prin com_percent= se trimite procentul primit de afiliat pe cosul de cumparaturi (cu doua zecimale), fiind necesar un calcul dintre diferitele procente din platforma, in functie de grila de comisionare stabilita si comunicata afiliatilor in descrierea programului de afiliere.

Important: Nu trimiteți prin acești parametri valori ca nume, email, telefon, adresă, CNP, IP, etc

Astfel, dacă cumpără un produs de 10 lei și procentul pe afiliat este 20% și dacă cumpără un produs de 15 lei cu procentul de afiliat 10% ar trebui să ne returneze nouă prin `__ADD_AFFILIATE_SALE_COMMISSION_PERCENT__`14 (fără procent). Astfel, se calculează 20% din 10 lei înseamnă 2 lei și 10% din 15 lei înseamnă 1.5 lei. Din totalul comenzii de 25 lei afiliatului îi revin 3.5 lei deci 14% din totalul coșului de cumpărături.

((((x*xp)/100)+((y*yp)/100)))/(__ADD_SALE_VALUE__))*100

x= produs dintr-o gama de produse pe un comision
xp= comisionul pentru produsul x

y= produs dintr-o gama de produse pe un alt comision
yp= comisionul pentru produsul y

Pentru exemplul de mai sus ar fi:

((((10*20)/100)+((15*10)/100)))/(25))*100=14

Ca alternativa, se poate trimite procentul de comisionare pentru fiecare produs in parte împreuna cu pretul pentru fiecare produs in parte (ca array-uri), encodate pentru URL.

Pentru exemplu de mai sus, ar fi:

amount=[10,15]
com_percent=[20,10]

 

Vanzare - comision fix

Acest tip de cod de tracking este folosit, in cele mai multe cazuri, de site-urile de vanzare cu un singur produs.In cadrul sau se trimit 3 parametri, aceeasi ca si in cazul codului de tracking pentru comision procentual. Alocarea sumei fixe este facuta de catre platforma, in baza celor completate in zona Settings -> General.

Important: Nu trimiteți prin acești parametri valori ca nume, email, telefon, adresă, CNP, IP, etc

 

Lead - valoare fixa

Acest tip de cod este potrivit pentru programele de afiliere prin care sunt generate lead-uri de un singur tip.

In cadrul sau se trimit 2 parametri, urmand aceleasi principii ca si in cazul vanzarii - comision procentual. Parametrii in cauza sunt: description= si transaction_id=.

Important: Nu trimiteți prin acești parametri valori ca nume, email, telefon, adresă, CNP, IP, etc

 

Lead - valoare variabila

Acest tip de cod de tracking este potrivit pentru programele de afiliere prin care sunt generate lead-uri de mai multe tipuri.

In cadrul sau se trimit 3 parametri, urmand aceleasi principii ca si in cazul vanzarii - comision procentual. Parametrii in cauza sunt: description= si transaction_id=.

Pe langa acestia, apare si com_rate= prin care trebuie trimisa valoarea lead-ului pentru fiecare tip de lead in parte, in functie de grila de comisionare stabilita si comunicata afiliatilor in descrierea programului de afiliere.

Important: Nu trimiteți prin acești parametri valori ca nume, email, telefon, adresă, CNP, IP, etc