Ce este perioada de recurență [cookie life]?

Perioada de recurenta in marketingul afiliatilor

Perioada de recurenta este perioada in care toate actiunile realizate de un utilizator directionat de catre un afiliat pe site-ul advertiserul, sunt comisionate de afiliatul respectiv. Este un parametru al campaniilor advertiserilor atașat utilizatorului, care se (re)activeaza la fiecare click dat de utilizator pe un instrument de promovare afișat de afiliati.

Doar ultimul afiliat care a directionat utilizatorul pe site-ul advertiserului va primi comision pentru actiunile realizate de utilizator.

Exemplu:
O campanile "per sale" cu o perioada de recurenta de 3 luni. Un afiliat afiseaza un banner al advertiserului respectiv. Un utilizator da click banner-ul afisat de afiliat si este directionat pe site-ul advertiserului. Toate comenzile plasate de acel utilizator in urmatoarele 3 luni pe site-ul advertiserului vor fi comisionate de catre afiliat.

  • Daca, dupa o luna de zile (spre exemplu) utilizatorul da click din nou pe un instrument de promovare (poate fi acelasi banner) afisat de acelasi afiliat, perioada de recurenta se reactiveaza si devine 3 luni.
  • Daca dupa o luna de zile (spre exemplu) utilizatorul da click pe un instrument de promovare al unui al doilea afiliat, perioada de recurenta se reseteaza si devine 3 luni, dar comisioanele aferente comenzilor plasate revin celui de-al doilea afiliat.