Ce taxe platesc afiliatii pentru veniturile inregistrate prin afiliere?

Taxe pentru afiliati in Romania si UE

Pentru inceput trebuie sa stii ca afiliatii nu platesc taxe pentru folosirea platformei, insa pentru veniturile obtinute in platfoma platesc anumite taxe in momentul retragerii lor.
  •  Persoana Fizica Romania  se retine la sursa, impozitul pe venit de 10%.
    Acest impozit este livrat de 2Performant catre ANAF. Daca persoana fizica este anagajata/angajat cu contract de munca, acesta nu va mai plati CAS de 10.5% si CASS de 5.5% pentru veniturile obtinute prin afiliere.

    In caz contrar, trebuie sa le plateasca personal. La inceputul anului viitor, ANAF va trimite rectificativa privind diferenta de plata. 
Incepand cu anul 2018 legislatia in acest sens a fost modificata. A I C I gasesti toate informatiile despre modificarile codului fiscal si cum afecteaza veniturile din afiliere.
  • Persoana Juridica Romania (platitor de TVA) → un afiliat care este Persoană Juridica, in momentul crearii unei cereri de plata va incarca o factura ce va contine si TVA-ul, fiind platitor de TVA; alte taxe nu mai sunt.
  • Persoana Juridica Romania (neplatitor de TVA) → in momentul crearii unei cereri de plata, acesta va incarca in platforma o factura emisa fara TVA; alte taxe nu mai sunt.
  • Persoana Fizică UE / din afara UE → retinem la sursa impozitul pe venit de 10%. Acesta se retine in tara in care a fost obtinut. Daca are un cont de PayPal, afiliatul nu va mai avea alte taxe. Daca plata comisioanelor se face prin transfer bancar, se retine comisionul de transfer in valoare de 11.22 euro.
  •  Persoana Juridica UE → indiferent daca este sau nu inscris in VIES, trebuie sa ne emita factura fara TVA avand in vedere ca 2Performant este o companie inscrisa in VIES. Se pastrează aceeasi regula cu plata: daca este cont PayPal nu exista alte taxe, iar daca plata se face prin transfer bancar atunci se retine comisionul de transfer.