Cum functioneaza marketingul afiliat?

Marketingul afiliat: platesti doar pentru rezultate!

Marketingul afiliat este un model de marketing bazat exclusiv pe performanta: platesti doar pentru rezultate. Sistemul functioneaza destul de simplu: magazinele online sau alte site-uri, cunoscute in retea ca advertiseri, pun la dispozitia afiliatilor(publisheri, bloggeri, specialisti SEM) o serie de instrumente de promovare, de la bannere la link-uri si reclame text.

Afiliatii folosesc aceste instrumente pentru a directiona vizitatori pe site-ul advertiserilor si sunt recompensati direct proportional cu numarul sau valoarea actiunilor, fie vanzari, fie lead-uri, realizate de respectivii vizitatori intr-un anumit interval de timp, numit perioada de recurenta. Advertiserii platesc astfel doar pentru rezultate. In acest proces, 2Performant functioneaza ca un intermediar, oferind o solutie rapida si eficienta de promovare si monetizare.

Pe langa vanzari, un program de afiliere este eficient pentru orice actiune de marketing cu rezultate masurabile, ca inscrierea la newsletter sau completarea unui chestionar.