Ce sunt parametrii de redirectare si cum setez UTM-uri

Cum să setezi parametrii UTM în 2Performant

Parametrii de redirectare in cadrul 2Performant sunt parametrii care ajuta advertiserul sa analizeze traficul si conversiile 2Performant folosindu-se de un tracker extern, pentru a imbunatati performanta programului de afiliere. Acest lucru se poate realiza folosind parametrii UTM direct din platforma.

Parametrii UTM sunt tag-uri pe care le adaugi la o adresa URL, iar cand un utilizator indeplineste o actiune folosind acel link (click, sale, lead), aceste tag-uri preiau informatiile necesare si le trimit inapoi catre Google Analytics sau orice alta platforma externa de tracking. Mai exact, aceasta este metoda prin care se pot insera informatii suplimentare despre campanii.

Screenshot_2.jpg

2Performant pune la dispozitie 2 optiuni pentru setarea parametrilor UTM:

  • UMT-uri pentru Google Analytics:

?utm_campaign=2Performant&utm_source=%%affiliate_id%%&utm_medium=CPS

utm_campaign=2Performant → indica numele campaniei derulate prin 2Performant;

utm_source=%%affiliate_id%%  indica sursa traficului si a conversiilor venite prin afiliatii 2Performant, mai exact ID-ul unic asociat afiliatului. Acest parametru este obligatoriu pentru identificarea afiliatului care a trimis traficul.

utm_medium=CPS → indica mediul in care se desfasoara promovarea, si anume ce tip de promovarea online s-a folosit. In cazul 2Performant mediul de promovare este CPS (Cost-Per-Sale).

  • UTM-uri personalizate in care se pot folosi urmatorii parametrii:

%%affiliate_id%% → folosind acest parametru vei putea sorta, filtra sau cauta afiliatii dupa ID-urile unice in datele tale de analiza.

%%tool_type%% → indica unealta de promovare folosita de afiliat (bannere/quicklink-uri/feed-uri de produse).

%%referrer%% → pagina/URL-ul prin care userul sau clientul a fost directionat pe site-ul tau.

Un link cu UTM-uri personalizate poate arata in felul următor:

?utm_source=2Performant&utm_medium=%%tool_type%%&utm_campaign=%%affiliate_id%%