Care sunt statusurile comisioanelor?

Statusurile comisioanelor în programul de afiliere 2Performant

Pentru a vedea ce comisioane ai facut din promovarea programelor alese, acceseaza sectiunea Commissions din contul tau de afiliat. Acolo vei vedea toate comisioanele generate, dar si statusul lor.
Exista comisioane cu status pending, approved, paid si rejected.

  • Pending - comisioanele care urmeaza să fie revizuite si procesate de catre advertiser.

Acesta este primul status pe care il are un comision. Cand un comision are statusul "Pending", inseamna ca o actiune a fost finalizata pe site-ul advertiserului de catre un utilizator directionat de afiliat in timpul perioadei de recurenta. Statusul "pending" va fi modificat prin procesarea comisionului respectiv de catre advertiser, procesare realizata in functie de validitatea actiunii respective.

  • Approved - comisioanele sunt acceptate de advertiseri și urmeaza sa fie procesate. Acest status este doar pentru programele de afiliere post-paid.
  • Paid - comisioanele sunt achitate si vei putea retrage banii in momentul in care ai minim 100 RON in cont.

Daca programul de afiliere este pre-paid, odata acceptat, un comision este platit (paid). Pentru programele de afiliere post-paid inseamnă ca advertiserul respectiv a platit catre 2Performant acel comision si este alocat in contul 2Performant al afiliatului.

Toate comisioanele platite (paid) se regaesc si in zona Payments -> History. Aici sunt vizibile si bonusurile de retea, iar toate valorile pot fi filtrate dupa valuta (EUR sau RON) si luna in care au fost dobandite.

  • Rejected - comisioanele sunt respinse de adevertiseri din diferite motive. In cazul in care comisionul tau este respins si nu stii de ce, iti recomandam sa iei legatura direct cu advertiserul.

Rejected inseamna ca acel comision nu este eligibil pentru plata si nu va fi platit afiliatului. Un comision poate fi respins in urmatoarele circumstante:

  1. In cazul unei campanii per sale: returnarea produsului, item dublat sau alta eroare clara specificata de catre advertiser; nereceptionarea platii din partea utilizatorului sau rambursarea platii catre acesta.
  2. Esecul afiliatului de a se conforma termenilor programului de afiliere;
  3. Folosirea de catre afiliat a oricarei metode de dobandire frauduloasa a comisionului respectiv.

Pentru programele de afiliere pre paid, la generarea unui comision, in momentul in care este acceptat (Approved), suma aferenta comisionului este alocata instant in contul afiliatului, acesta transformandu-si statusul in platit (Paid).

In cazul programelor de afiliere post paid, in urma procesarii comisioanelor (Pending), ele sunt fie acceptate (Approved) sau respinse (Rejected), in functie de finalitatea comenzilor sau validitatea lead-urilor. Daca sunt acceptate, dupa ce comisioanele sunt achitate de advertiseri, ele isi schimba statusul in platite (Paid).