Ce este si cum schimb comisionul afiliatilor?

Cum să setezi comisioanele pentru afiliați în 2Performant

Un advertiser rasplateste unul sau mai multi afiliati pentru fiecare actiune efectuata pe site-ul sau. Comisionul este actiunea rasplatita pentru o vanzare, lead sau orice alta actiune prestabilita in cadrul programului de afiliere creat de tine. 

Pentru a  schimba valoarea comisionului, trebuie sa te loghezi in contul tau de advertiser si sa accesezi sectiunea Settings → General → Comissions. De aici, ai posibilitatea de a schimba comisionul per sale si/sau per lead. 

Pentru o actiune de vanzare (per sale), advertiserul plateste afiliatului un comision reprezentat printr-o suma fixa sau un procent din pretul de vanzare al produsului sau serviciului.

  • percent - poti seta un procentaj fix pentru comision;
  • variable - procentul comisionului poate varia in functie de multiple criterii (de exemplu, comision diferentiat pe categorii de produse);
  • fixed amount - setezi o sumă fixa din valoarea unei vanzari.

Pentru campaniile per lead, advertiserul recompenseaza afiliatii cu o suma fixa pentru fiecare actiune finalizata realizata de utilizatorii trimisi prin 2Performant.

  • fixed amount - setezi o suma fixa pentru un lead/actiune de vanzare;
  • variable amount - setezi o suma care poate varia in functie de multiple criterii(de exemplu, comision diferentiat pe tipurile de lead - abonare la newsletter, completare formular, etc.).

!!! In cazul in care doresti sa faci modificari de comision pe viitor, tine minte ca o crestere a comisionului se va implementa imediat, insa o scadere implica o perioada de previz de 30 de zile !!!

5.jpg