Cum pot fi promovati advertiserii prin Google Ads?

Google Ads Linker - How to Use Google Ads with 2Performant

Google Ads Linker – Cum sa faci Google Ads prin 2Performant

Poti gasi ghidul si aici: https://2performant.com/guides/affiliates-guide-in-2performant/articles/google-ads-linker/ 

La intrarea în ecosistemul 2Performant, advertiserii își stabilesc propria politică de promovare pentru marketingul afiliat, politică care poate include și prevederi despre publicitatea în motoarele de căutare. Mulți advertiseri acceptă promovarea prin Google Ads.

În calitate de afiliat, puteți filtra Advertiser Ranking Advertiser Ranking (Clasamwentul Advertiserilor) după Metode de promovare – Google PPC și veți găsi cu ușurință advertiseri care acceptă Google PPC. Acest tip de acceptare vine sub 2 forme.

Notă: Google PPC este un alt termen pentru Google Ads.

Restricția generală Google Ads

În 2Performant avem o restricție generală în ceea ce privește campaniile Google Ads: este interzisă derularea de campanii pe cuvinte cheie (keywords) constând din mărcile advertiserilor (brand) sau numele de domenii ale site-urilor acestora. Astfel, cuvintele cheie de marcă trebuie adăugate la grupul de cuvinte cheie negative.

Cum funcționează Google Ads Linker?

Trebuie doar să introduceți adresa URL pe care doriți să o promovați în Google Ads și veți obține toate elementele specifice necesare pentru ca atribuirea și raportarea corectă și completă a conversiilor să aibă loc prin 2Performant.

Google Ads Linker funcționează similar cu funcționalitatea quicklink, dar veți obține anumite elemente specifice Google Ads.

image__2_.png

Veți adăuga informațiile oferite de Google Ads Linker în pagina de configurare Google Ads AD, în câmpurile cu același nume: Final URL (Adresa URL finală), Tracking Template (Șablon de urmărire) și Final URL Suffix (Sufixul adresei URL finale).

screen-3-Google-Ads-1.jpg

screen-3-Google-Ads-p2.jpg

Final URL mismatch. După adăugarea șablonului de urmărire, poate apărea nepotrivirea URL-ului final. Anunțul poate fi salvat și este utilizabil. Eroarea apare deoarece adresa URL de bază a șablonului de urmărire nu este aceeași cu adresa URL de bază din URL-ul final. De asemenea, ar trebui să verificați dacă URL-ul final și șablonul de urmărire au aceeași destinație.

Informații pe care le obțineți prin Google Ads Linker

Google Ads Linker vă oferă toate elementele necesare pentru a putea genera campanii Google Ads care au atribuire și raportare corecte.

În cele mai multe cazuri, veți primi: Final URL (Adresa URL finală), Tracking Template (Șablon de urmărire) și Final URL Suffix (Sufixul adresei URL finale). Vezi mai jos detalii referitoare la cele 3 elemente:

Final URL (Adresa URL finală)

  • Adresa URL la care vor ajunge utilizatorii finali atunci când dau click pe un anunț;
  • Adresa URL finală va apărea întotdeauna în Google Ads Linker când utilizați Google Ads Linker;
  • Adresa URL finală de la Google Ads Linker NU VA FI UTILIZATĂ de utilizatorii care rulează anunțuri dinamice de căutare sau orice alt tip de anunțuri dinamice.

Tracking Template (Șablon de urmărire)

  • Link necesar pentru atribuirea conversiilor 2Performant;
  • Șablonul de urmărire va apărea întotdeauna în Google Ads Linker atunci când utilizați Google Ads Linker;
  • Șablonul de urmărire este ESENȚIAL pentru atribuirea conversiilor. Trebuie adăugat întotdeauna. Comisioanele nu vor fi atribuite dacă nu îl utilizați.

Final URL Suffix (Sufixul adresei URL finale)

  • Elementele care vor fi adăugate la sfârșitul adresei URL finale de Google Ads pentru atribuirea și raportarea conversiilor;
  • Final URL Suffix NU VA FI DISPONIBIL pentru toți advertiserii. Puteți promova advertiserii prin Google Ads fără sufixul URL final;
  • Final URL Suffix va fi necesar pentru ca advertiserii să beneficieze de o raportare corectă. Acest lucru vă va ajuta în relația cu advertiserul, deoarece acesta va putea evalua mai bine colaborarea;
  • În viitor, atunci când un advertiser va face upgrade la Big Bear (atribuire first-party a conversiilor), atunci Final URL Suffix va fi ESENȚIAL pentru atribuirea conversiilor, pe lângă raportare.

Dynamic Search Ads (DSA) {lpurl} – pentru utilizatori avansați de Google Ads

Google Ads Linker este configurat să funcționeze cu anunțuri dinamice afișate în rețeaua de căutare (DSA) și cu toate celelalte tipuri de anunțuri în care adresa URL finală este dinamică.

Adresele URL ale Tracking Template (Șablon de urmărire) pe care Google Ads Linker le furnizează au redirect_to={lpurl} setat în mod prestabilit.

DSA sau  Dynamic Search Ads înseamnă anunțurile dinamice de căutare.

{lpurl} → reprezintă URL-ul paginii de destinație. Este o variabilă Google Ads care furnizează adresa URL de destinație sau adresa URL finală în orice campanie Google Ads. Datorită formatului dinamic al adresei URL finale, această variabilă este utilizată mai ales în campaniile de anunțuri dinamice de căutare (DSA).

Google Click ID {gclid} – pentru utilizatori avansați de Google Ads

Google Ads Linker este configurat astfel încât să obțineți din start ID-ul de clic Google {gclid}.

Șablonul de urmărire are st={gclid} configurat în mod implicit. În viitor, când un advertiser va face upgrade la Big Bear (atribuirea first-party a conversiilor) și Sufixul URL final va avea, de asemenea, încorporat {gclid}.

Prin configurarea pe care am făcut-o în Google Ads Linker, veți primi {gclid} drept click tag în detaliile fiecărui comision pe care îl generați, astfel încât să puteți exporta și asocia comisioanele generate prin 2Performant cu click-urile pe care le-ați cumpărat prin Google Ads.

ID de clic Google {gclid} -> este un ID de clic unic care identifică fiecare click Google Ads pe care îl cumpărați.

 Alte informații pe care poate doriți să le aflați

Puteți adăuga alte click tag-uri, altele decât {gclid}, selectând Advanced și adăugând etichetele dorite, înainte de a da click pe Create. Atenție la lungimea URL-ului final.

În viitor, atunci când un advertiser va trece la Big Bear (atribuire first-party de conversii), click tag-urile vor fi vizibile advertiserilor în adresa URL a paginii de destinație.