Big Bear - o soluție de tracking first party

2Performant introduces Big Bear tracking solution for affiliate sales attribution

Atribuirea corectă și cât mai cuprinzatoare a vânzărilor generate de traficul trimis de afiliați este unul dintre principiile esențiale pe care se bazează colaborările facilitate de platforma 2Performant. Este un aspect care garantează sănătatea și susține performanța programului tău de afiliere.

Așa cum am comunicat la începutul acestui an, ecosistemul 2Performant și tehnologia pe care o punem la dispoziția afiliaților și advertiserilor deopotrivă sunt actualizate constant pentru a îmbunătăți experiența și rezultatele obținute de voi. 

Anul trecut am dezvoltat și lansat Big Bear - o soluție de tracking first party, care captează conversiile în paralel cu sistemul actual de tracking, fără a le dubla, reușind să capteze cu până la 25% mai multe vânzări, cu o medie de 17,5% - diferența fiind dată de industrie și de comportamentul de navigare specific fiecărui magazin online din 2Performant (rezultate obtinute in urma analizei pe ~300 de magazine care au deja Big Bear activ).  17,5% din vânzările generate de afiliați prin 2Performant magazinelor care nu au instalat Big Bear nu sunt plătite de acestea, încălcând astfel principiul menționat mai sus. 

Schimbările implementate de browserele cele mai utilizate la nivel global din ultimii ani au printre consecințe captarea limitată a conversiilor de către sistemul clasic de tracking 2Performant (bazat pe third party cookies), motiv pentru care am dezvoltat Big Bear, descris în Termenii platformei 2Performant, drept tracking-ul bazat pe Codului de atribuire si pe Codul de generare cookie (Big Bear). Acesta este obligatoriu pentru magazine, alături de sistemul de tracking clasic, așa cum este menționat în Termenii platformei. 

Din acest motiv, pentru a acoperi conversiile pe care sistemul clasic nu le captează în lipsa Big Bear, începând cu data de 2 mai 2023, magazinele care nu au instalat upgrade-ul de tracking Big Bear vor plăti comisioane către afiliați și către 2Performant cu 20% mai mari decât cele curente. Comisioanele astfel majorate vor fi datorate până la momentul îndeplinirii de către magazine a obligației prevăzute în Termenii platformei, privind instalarea și menținerea corectă și completă a întregului sistem de tracking prevăzut de Termenii 2Performant (sistem care include Big Bear), moment în care costurile vor reveni la cele din momentul prezent.

Continuarea utilizării platformei după 2 mai 2023 echivalează cu acordul magazinelor pentru Termenii platformei, actualizați pentru a reflecta aceasta sancțiune aplicabilă magazinelor, pentru neîndeplinirea obligației de instalare a Big Bear. 

 

Pentru o mai ușoară organizare, detaliem pe scurt timeline-ul modificării.

Ai timp să îți instalezi Big Bear până la data de 1 mai 2023*. 

  1. Intră în contul 2Performant aici pentru a găsi documentația de implementare și informații despre toți pașii pe care îi ai de făcut pentru activare.
  2. Big Bear funcționează în paralel cu soluția actuală de tracking (iframe) care trebuie să rămână activă. Sistemul NU dublează conversiile. 
  3. După instalarea Big Bear va trebui să testezi instalarea, urmând pașii din platformă și să trimiți cererea de activare Big Bear din aceeași pagină.

Dacă întâlnești blocaje în procesul de activare sau nu ești sigur dacă ai trimis cererea de activare, ne poți scrie pe support@2Performant.com.

  1. Testarea de către echipă noastră și activarea efectivă a Big Bear va presupune un termen de 1-3 zile.

Te rugăm să ne contactezi în cazul în care vă putem ajuta cu mai multe informații, documentație, sau suport acordat echipei tale tehnice pentru instalarea Big Bear, un proces relativ simplu, care presupune 2-3 ore de implementare.


Dacă vrei să afli mai multe detalii despre proiectul Big Bear, accesează AICI articolele scrise pe blogul 2Performant cu detalii. 

 

*Am colaborat cu AvantiCart și GoMag care au dezvoltat module dedicate pentru instalarea facilă a Big Bear, daca folosiți serviciile lor de ecommerce.

Am oferit gratuit serviciul de implementare Big Bear pana la 31 decembrie 2022; oferim în continuare acest lucru, contra cost, prioritizate în ordinea cererilor primite. 

 

Dacă dorești asistență pentru instalarea Big Bear, completează formularul.